Ελληνικά   English

Είσοδος

Eλλάδα

Ελλάδα
 

Ελλάδα

 

 


Διαμονή

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς διεθνώς, καθώς  δέχεται περισσότερους από 12 εκ. τουρίστες ετησίως, γεγονός που την τοποθετεί στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης των χωρών υποδοχής, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Έτσι, τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αναπτυχθεί μεγαλύτερης ή μικρότερης κλίμακας, πολύμορφες και σύγχρονες τουριστικές υποδομές, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις και τις ανάγκες διαμονής κάθε επισκέπτη.

Το ξενοδοχειακό δυναμικό της Ελλάδας ανέρχεται σε περίπου 8.900 μονάδες, με συνολική δυναμικότητα περίπου 670.000 κλινών, που κατανέμονται σε 352.000 δωμάτια. Επιπλέον, στις περισσότερες τουριστικές περιοχές υπάρχει σημαντικός αριθμός ενοικιαζομένων δωματίων, που φέρουν το ειδικό σήμα λειτουργίας του Ε.Ο.Τ., ενώ επίσης σ' όλη τη χώρα λειτουργούν περισσότερα από 300 campings με 30.000 θέσεις κατασκήνωσης και 2.500 οικίσκους.

Τύποι καταλυμάτων
Τα περισσότερα από τα τουριστικά καταλύματα έχουν ανακαινιστεί και εκσυγχρονιστεί πρόσφατα και διαθέτουν σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών. Είναι εφοδιασμένα με το ειδικό σήμα λειτουργίας του Ε.Ο.Τ. και ανήκουν στους ακόλουθους τύπους:

  • Ξενοδοχεία κλασικού τύπου, παραδοσιακοί ξενώνες, αγροτουριστικά καταλύματα κ.α..

  • Ενοικιαζόμενα δωμάτια

  • Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα

  • Τουριστικές κατοικίες και τουριστικές επαύλεις: self-catering καταλύματα και προσφέρονται σε ποικιλία μεγέθους για διαμονή διακοπών, ανάλογα με τις απαιτήσεις των τουριστών.

  • Χώροι οργανωμένης κατασκήνωσης (camping): Διαθέτουν θέσεις για σκηνές ή τροχόσπιτα καθώς και οικίσκους και οι εγκαταστάσεις τους παρέχουν ευρύ φάσμα εξυπηρετήσεων.Η ελεύθερη κατασκήνωση ή στάθμευση εκτός των νόμιμων χώρων κατασκήνωσης δεν επιτρέπεται.

  • Ξενώνες νεότητας (youth hostels)

 

 
« πίσω